سالی 9 میلیون پرونده قضایی /پنج میلیون سایت اینترنتی فیلتر شده: امپریالیسم در اینترنت!

28 آبان 1387

یک‌هشتم ایرانی‌ها پرونده قضایی دارند

زمانه: عباسعلی علیزاده معاون قوه قضائیه می‌گوید که از هر هشت ایرانی، یک نفر دارای پرونده قضایی است.
به گفته آقای علیزاده، در ایران سالیانه حدود ۹ میلیون پرونده قضایی تشکیل می‌شود.
این مقام قضائی که امروز (شنبه) با خبرنگاران خبرگزاری ایسنا گفتگو می‌کرد، افزود که به طور میانگین سالانه ۱۸ میلیون ایرانی درگیر مسائل قضایی می‌شوند.

مبراساس اعلام آقای علیزداه، میزان تخلفات اداری در ایران در سال ۱۳۸۶ به نسبت سال ۱۳۸۵ در حدود ۱۲ درصد رشد داشته است.

آقای شاهرودی از افزایش اختلافات و تخلفات در جامعه با عنوان یک «بیماری و ناامنی حقوقی» یاد کرده است.
رئیس قوه قضائیه گفته بود: «چرا باید در یک کشور ۷۰ میلیونی این همه اختلاف و تخلف و تقلب در اموال، املاک، اوقاف، بانک، بیمه، قاچاق و شهرداری‌ها، ادارات و حقوق افراد صورت بگیرد.»

5 میلیون سایت فیلتر شده است

خبرنامه امیرکبیر: مشاور قضایی دادستانی کل کشور در سخنانی به فیلتر کردن گسترده سایت های اینرتنتی در کشور اذعان کرده و گفت: ” هم‌اکنون بیش از پنج میلیون سایت اینترنیتی فیلتر شده است.”

عبدالصمد خرم‌آبادی در سخنان خود گفت: ” دشمنان با سوء‌استفاده از شبکه اینترنت، تلاش می‌کنند تا هویت دینی ما را مورد تهاجم قرار دهند.”

به گفته وی، این شبکه در بخش‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و اخلاقی آسیب وارد می‌کند که نگران‌کننده است.

مشاور قضایی دادستانی کل کشور افزود: “آسیب‌های اجتماعی ناشی از شبکه‌های ارتباطی اینترنت را بیشتر از شبکه ماهواره است.”

خرم آبادی با اشاره با سایت های فیلتر شده گفت که بیشتر این سایت‌ها دارای مطالب غیراخلاقی و ضداجتماعی بوده که بر پایه قانون فیلتر شده‌اند، اما صحبتی از فیلتر کردن سایت های خبری و سیاسی به میان نیاورد.

وی خاطرنشان کرد: اکنون افرادی روزانه ساعت‌های بسیاری از وقت خود را در سایت‌های اینترنتی می‌گذرانند که این کار، پیامدهای زیانباری دارد.

امپریالیسم در اینترنت: مقاله‌ى نشریه «صبح صادق»، ارگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامى درباره‌ى تهدیدهاى نرم

اخبار فیلترینگ درحالی منتشر شده است که فرهاد مهدوی در نشریه صبح صادق، ارگاه سپاه در مورد تهدیدات اینترنتی مقاله ای نوشته است که در زیر می آید:

ایران امروز: دولت آمریکا در یک حرکت سیل آسا افکار و اذهان جوانان و مردم سایر کشورها را در راستاى منافع خود مورد هجمه قرار داده است. این حرکت سیل آسا که با وسایل ارتباط جمعى ابعاد تخریبى و اثرگذارى بیشترى یافته است در صدد است که منافع ملى و امنیت ملى ایالات متحده را از طریق شناخت، اطلاع رسانى و تاثیرگذارى بر مردم کشورهاى دیگر و گسترش میان شهروندان و نهادهاى آمریکایى و همتایان خارجى آنها ارتقا دهد. این روش جدید اعمال حاکمیت به «دیپلماسى عمومى» شهرت یافته است که سازمان اطلاعاتى آمریکا در این زمینه سابقه‌اى ۴۰ ساله دارد و پیام به عنوان یک سفیر پرقدرت به جاى سفارت خانه‌ها و دیپلمات‌ها عمل مى‌کند.

دیپلماسى عمومى با استفاده از قدرت نرم و نفوذ در افکار، منافع ملى را در عرصه داخل و خارج محقق مى‌سازد. دیپلماسى عمومى با یک برنامه ریزى منسجم و هدفمند و با توجه به «محتواى پیام»، «مخاطب پیام»، زمان و مکان ارائه پیام، ابزار ارائه پیام و شیوه ارائه پیام پیش مى‌رود. یکى از جنبه‌هاى تخصصى دیپلماسى عمومى، دیپلماسى در شکل رسانه‌اى است.

دیپلماسى رسانه‌اى

به کارگیرى رسانه‌ها در زمینه دیپلماسى به جنگ جهانى اول بر مى‌گردد که «ویلسون»، رئیس جمهور وقت آمریکا، کمیته کریل را براى هماهنگى بین وزارتخانه‌هاى دفاع و امورخارجه با مطبوعات تاسیس کرد.
دیپلماسى رسانه‌اى در سیاست خارجى هر کشور به دو صورت تحقق پیدا مى‌کند:
۱- از طریق سازمان‌هاى دیپلماتیک رسمى کشور و زیر نظر دولت
۲- به صورت خودجوش

اما دیپلماسى رسانه‌اى مورد نظر ما مورد دوم است که رسانه ما به صورت خودجوش با مسئولیت پذیرى در جهت سیاست‌هاى کلان نظام خود در سطح جهان عمل کنند.

ابزارهاى دیپلماسى رسانه‌اى

رادیو و تلویزیون‌هاى بین المللى مثل BBC ، CNN و Fax News، رادیو تلویزیون‌هاى ویژه مثل VOA، الحره، رادیو فردا، رادیو آزادى، رادیو سوا، خبرگزارى‌هاى رویترز، آسوشیتدپرس، یونایتدپرس، فرانس پرس، دپ آ، مطبوعات ملى و بین المللى مثل نیوزویک تایم، نیویورک تایمز، واشنگتن پست، سایت‌هاى اینترنتى، موتورهاى جستجوگر مثل yahoo، google، پستهاى الکترونیک فیلترشکن و هک کردن، پیامک، بلوتوث، ام ام اس.

دیپلماسى رسانه‌اى به معناى به کارگیرى رسانه‌ها براى تکمیل و ارتقاى سیاست خارجى است، دیپلماسى رسانه‌اى در عملیات روانى به معناى استفاده از رسانه‌هاى فوق در ایجاد افکار مورد نظر در نشانگاههاى مورد نظر در راستاى اهداف عملیات روانى است.

براى تحلیل دیپلماسى رسانه‌اى در عملیات روانى سه محور مورد توجه است: ۱- نشانگاه ۲- هدف ۳- ابزار.
نخستین نشانگاه افکار عمومى کشور مبدأ است که هدف ، اقناع افکار عمومى براى توجیه هزینه‌ها و جذب نیرو، است. در این راستا رسانه‌هاى ملى و بین المللى تحت حاکمیت آن کشور مورد استفاده قرار مى‌گیرد. دومین نشانگاه کشور هدف است که این نشانگاه به دو دسته افکار عمومى و حاکمیت تقسیم مى‌شود.

هدف از تاثیرگذارى بر افکار عمومى کشور هدف، بدبین سازى آنها نسبت به حاکمیت، ایجاد شورش، بالا بردن انتظارات از حاکمیت و منجى نشان دادن خود است که در راستاى آن از ابزارهاى رسانه‌اى رادیوهاى موج کوتاه، تلویزیون‌هاى ماهواره‌اى و اینترنت بهره گرفته مى‌شود.

هدف از تاثیرگذارى در حاکمیتها گرفتن امتیاز براى ایجاد جو ملى و بین المللى علیه حاکمیت است که براى تحقق آن از رسانه‌هاى فراملى از جمله شبکه‌هاى تلویزیونى خبرى خبرگزاریها و اینترنت بیشترین سود برده مى‌شود.

نشانگاه سوم و چهارم افکار عمومى و حاکمیت جهان و همچنین سازمان‌هاى بین الملل است که هدف اصلى ایجاد تصویرى مخدوش از کشور آماج و توجیه رفتار کشور مبدأ در تقابل با کشور مربوط است که در این راستا رسانه‌هاى فراملى و منطقه‌اى حداکثر تاثیرگذارى را دارند.

امپریالیسم ارتباطى

شبکه‌اى از رسانه‌هاى مکتوب و غیر مکتوب همچون مجلات، شرکت‌هاى تبلیغاتى و چاپ و نشر شبکه‌هاى رادیویى و تلویزیونى و مطبوعات را به صورت زنجیره‌اى داریم که تحت سیطره یک فرد یا یک ایدئولوژى خاص اداره مى‌شود و کارکرد آن علاوه بر بیرون راندن رقبا اثرگذارى بر مخاطبان جهانى و القاى آرا و نظرات خاص است.

در دهه ۱۹۷۰ یک محقق انگلیسى به نام «اولیور بوید- بارت» پیشگام مطالعه در زمینه امپریالیسم ارتباطى مى‌گوید: « امپریالیسم ارتباطى معرف آن است که چهار زمینه خاص، مثل مالکیت سازمان ، توزیع و محتواى وسایل ارتباطى یک کشور تحت تاثیر ذاتى فشارهاى خارجى ناشى از منافع وسایل ارتباطى کشور یا کشورهاى دیگر قرار دارند بدون اینکه کشور تحت فشار گذاشته شده ، تاثیر نسبى متقابل بر کشورهاى صاحب فشار وارد کند. بنابراین متقابل نبودن نفوذ وسایل ارتباطى بین کشور نفوذگذار و کشور نفوذپذیر از یک طرف، عامل هجوم فرهنگى یک کشور صاحب قدرت بر کشور یا کشورهاى دیگر مى‌شود و از طرف دیگر عامل عدم تعادل منابع قدرت بین ممالک مختلف مى‌گردد.

بنابراین با توجه به دو عنصر هجوم فرهنگى و عدم تعادل منابع قدرت به کار بردن واژه امپریالیسم در مورد وسایل ارتباط جمعى توجیه مى‌شود.

امپریالیسم سایبر

عنوان امپریالیسم رسانه‌هاى همراه و امپریالیسم مجازى رسانه‌هاى دیجیتال است که آنها را با استفاده از امواج رادیو و تلویزیون به اتاق نشیمن، اتاق خواب، حمام، رستوران و اتومبیل مورد علاقه تان ارسال مى‌کند و اینترنت فرصت مناسبى را براى کشورهاى توسعه یافته (خصوصا آمریکا) فراهم کرده است که فرهنگ کشورهاى جهان سوم را تسخیر کنند.
حدود ۲۰ تا ۳۰ شرکت بین الملل به گسترش بخش زیادى از بازار ارتباطات و سرگرمى در جهان مى‌پردازند. تمامى این شرکت‌ها در کشورهاى جهان اول هستند. سهم و مقام این کشورها در زمینه تولید فیلم‌هاى سینمایى و ویدیویى، تولید فیلم‌هاى تلویزیونى و مالکیت بر کانال‌هاى تلویزیونى دیجیتالى کابلى ماهواره‌اى و سرزمینى، موسیقى، رادیو، روزنامه مجلات، انتشار کتاب، دسترسى به اینترنت و نشر الکترونیکى و نیز دیگر منافع تجارت است.

رتبه ایران در استفاده از اینترنت

امروزه دولت الکترونیک در دستور کار دولت قرار گرفته است و دولت تلاش دارد با کاهش هزینه‌هاى خود یک دولت مجازى طراحى کند که بتواند مراجعه و انجام امور شهروندان را راحت تر کند. در این شرایط ایران رتبه اول کاربران اینترنت را در خاورمیانه دارد. یعنى تعداد ۱۸ میلیون نفر از کل جمعیت ۳۳ میلیون و ۵۱۰ هزارى کاربران اینترنت را در خاورمیانه به خود اختصاص داده است.

به علاوه مورد فوق آمار دانشگاه کنتاکى آمریکا حاکى است که ایران جزء چهار کشور اول جهان در ثبت دامنه‌هاى اینترنتى کشورى است و در حال حاضر بیش از ۵۳ هزار دامنه لاتین با پسوند ir و ۲ هزار دامنه فارسى با پسوند ایران ثبت شده است و در دامنه‌هاى Net ، Com و org نیز ۷۰ هزار دامنه ثبت شده است.

تهدید کجاست؟

دو سال پیش وزارت خارجه رژیم صهیونیستى براى بررسى راهکار مداخله در امور ایران سمینارى با عنوان «اینترنت در ایران» برگزار کرد. این همایش که در دانشگاه تل آویو برگزار شد به نقش اینترنت و وبلاگ در جامعه امروز ایران مى‌پرداخت و هدف از آن شیوه‌هاى فنى حراست از اطلاعات در اینترنت و نبرد اینترنتى بود.

یکى از سخنرانان این همایش با ابراز خرسندى از افزایش نفوذ اینترنت ناسالم در جامعه ایرانى گسترش موسیقى‌هایى چون رپ و راک و… را از طریق اینترنت امیدوارکننده دانست.

در همین حال بخشى از سازمان اطلاعات مرکزى آمریکا به نام «مرکز منابع باز» با عنوان open source enter وظیفه دارد ضمن آلوده کردن اینترنت براى ایرانیان در سایت وبلاگ‌هاى ایرانى به جستجو پرداخته و پس از جمع آورى و ترجمه اطلاعات بدست آمده آنها را آنالیز نمود و مورد بهره بردارى قرار دهد.

مدیر این مرکز «داک نکوین» است که مى‌گوید: کمیسیون ۱۱/۹ و کمیسیون سلاح‌هاى کشتارجمعى پس از حوادث ۱۱ سپتامبر هر دو به ما گفتند که باید توجه ویژه‌اى به این منابع آزاد و باز شود و از آن حداکثر بهره بردارى به عمل آید.
آنچه که سازمان‌هاى اطلاعاتى و تحقیقاتى آمریکایى را امیدوار کرده است عبارات جست وجو شده ایران در اینترنت است. آنها ابراز شادمانى کرده اند که در حالى که کشورهایى نظیر آمریکا، کانادا، انگلیس موضوعاتى همچون نقشه آن کشورها، کاریابى، بانک‌ها، سازمان و ادارات دولتى و فروشگاه‌ها را جست وجو کرده اند اما در ایران عبارتى نظیر Music، Chat و… بوده است.

نگرانى مجلس

مرکز پژوهش‌هاى مجلس شوراى اسلامى در گزارشى تحت عنوان تهدید نرم گزارش داده است که آمریکا شیوه براندازى خود را با استفاده از سلاح‌هاى فرهنگى چون رسانه‌هاى جدید قرار داده است و نوشته: با توجه به کمرنگ شدن سناریوى حمله نظامى آمریکا به ایران، ابزارهاى «دیپلماسى عمومى» براندازى نرم یکى از اولویت‌هاى دفاعى – امنیتى در ارتباط با ایران است.

اگر نگاهى به آمارهاى ارائه شده رسانه‌هاى غربى در مورد هزینه‌هایى که غرب براى به دست گرفتن ذهن و فکر ایرانیان از طریق اینترنت مى‌کند داشته باشیم متوجه مى‌شویم که اظهار نگرانى مجلس زیاد هم بى جا نبوده است، زیرا در سال ۲۰۰۷ به پیشنهاد رایس وزیر امور خارجه آمریکا ۷۵ میلیون دلار براى صندوق دمکراسى اعتبار اخذ شد، صندوق دمکراسى نقش ویژه‌اى در انقلاب‌هاى مخملى از سال ۲۰۰۰ تاکنون را ایفا کرده است و از طریق اینترنت، ماهواره و پیامک نقش موثرى در انقلاب‌هاى رنگى صربستان، اوکراین، قرقیزستان و گرجستان داشته است.

در سال ۲۰۰۸ این میزان اعتبار به بیش از یکصدمیلیون دلار رسید این در حالى است که پیش از این بودجه بخش مزبور به ۵/۱ تا ۱۱ میلیون دلار بیشتر نمى‌رسید و بودجه‌اى که اکنون براى ایران تدارک دیده شده است پنج برابر بودجه‌اى است که براى براندازى کشورهاى مزبور هزینه شده است و جالب است که گفته شود روزنامه واشنگتن پست روز دوشنبه ۱۴ آبان ۸۷ اعلام کرد که سازمان سیا هم مبلغ ۴۰۰ میلیون دلار براى تقویت میز جاسوسى ایران دریافت کرده است هر چند که به گفته کارشناسان مسائل سیاسى رقمى که آمریکا هزینه مى‌کند بسیار بیشتر از این مقدار است.

پارلمان هلند هم که تضاد منطقه‌اى با ایران ندارد سال گذشته مبلغ ۳۰ میلیون دلار براى تاسیس سایت و رادیو تلویزیون و وبلاگ براى مقابله با نفوذ جمهورى اسلامى ایران و تلاش در راه براندازى ایران به تصویب رساند که اکنون سایت‌هاى روز آنلاین، گویا نیوز و تلاش‌هاى موسسه هیفوس براى توسعه وبلاگ‌هاى ضد دینى و ضد ایرانى از این منبع است.
در این راستا اتحادیه اروپا نیز بى رغبت نمانده است که در توسعه محیط اینترنتى ضد ایرانى تلاش‌هایى را به انجام برساند. بیانیه‌هاى گاه به گاه این اتحادیه در حمایت از وبلاگ نویسان و یا مخالفت با فیلترینگ سازمان‌هاى ضد انقلاب از آن جمله است، زیرا پیش از این در سال گذشته تعدادى از اداره کنندگان این سایتها کارگاه‌هاى آموزش خود را در یکى از کشورهاى اروپایى گذرانده بودند.

شناسایى فرصت‌ها و تهدیدها

براى شناسایى فرصت‌ها و تهدیدهاى اینترنت و مصون سازى جامعه و حاکمیت نسبت به آن مسئولان نهادهاى نظارتى و فرهنگى باید طبق روش‌هاى علمى و هماهنگ شده اقدام نمایند و فعالیت‌هاى زیر را به انجام برسانند:
۱- جریان سازى به منظور تهیه و تولید محتواى مناسب رسانه‌هاى اینترنتى و دیجیتالى
۲- آفرینش و خلق گفتمان در حوزه رسانه‌هاى جدید
۳- فرهنگ سازى و آشناسازى مردم با فرصت‌ها و تهدیدها و راهکارهاى استفاده صحیح از این رسانه‌ها
۴- بیان و ارائه راه حل مشکلات و معضلات مردم و فعالان حوزه‌هاى رسانه‌هاى دیجیتال
۵- آسیب شناسى عدم اجراى قوانین و مصوبات مربوط به حوزه اینترنت

وظایف والدین

چنانچه والدین با فرزندان خود رابطه صمیمى داشته باشند و نسبت به امور رایانه‌اى آگاهى داشته باشند فرزندان از مشورت‌هاى والدین خود در این زمینه با احترام برخورد کرده و مى‌پذیرند. در این زمینه لازم است که والدین تذکرات زیر را به فرزندان خود در هنگام کار با اینترنت متذکر شوند:

۱) فرزندانتان را از عضویت در گروه‌هاى تفریحى و سرگرمى اینترنت منع کنید و براى این کار از دلایلى همچون ارسال کارت ویروسى و کرمهاى مخرب اینترنتى، ارسال مطالب غیرقانونى و غیر شرعى از سوى این گروه‌ها، پیدا کردن آدرس فیزیکى رایانه و سرقت اطلاعات درون آن نیز از طریق نرم افزارهاى مخصوص، هک و نفوذ به سیستم رایانه و… از سوى این گروه‌ها استفاده کنید.

۲) همیشه اولین انحراف در اکثر کاربران از تجسس و کنجکاوى بیهوده آغاز مى‌گردد، به فرزند خود بیاموزید که از کلیک کردن روى هر مطلبى که از محتواى آن آگاه نیست، خوددارى کند. اکثر این مطالب بردهاى تبلیغاتى اینترنتى هستند که با عنوان‌هاى جذاب و زیبا و گول زننده‌اى مانند: لوازم آرایشى و بهداشتى، آموزش‌هاى استثنایى، فرصت‌هاى طلایى، لینگ‌هاى ۱۸+، فقط پسرها، فقط دخترها و خنده دارترین مطلبى که در طول عمرتان خوانده اید، باید ببینى تا باور کنى، دوربین مخفى و… است.

۳) در خصوص اینترنت حقایق را به فرزندتان بگویید. مثلا در خصوص دوستى‌هاى اینترنتى، همسریابى اینترنتى و… او را آگاه کنید که اکثر این افراد لاابالى و هرزه مى‌باشند و لذا باید از ورود به این قسمت‌ها در اینترنت اجتناب شود.

۴) به صورت هفتگى یا ماهانه براى او مجلات کامپیوترى، کتاب آموزشى، سى دى آموزشى و… تهیه کنید و یا او را در کلاس‌هاى آموزش رایانه ثبت نام کنید. اگر همیشه اطراف فرزندتان را با منابع کامپیوترى و اینترنتى سالم مثل موارد ذکر شده پر کرده باشید، یقینا فرزند شما هنگام کار با رایانه به دنبال رفع اشکالات و ابهامات حاصل از مطالعه این منابع و یا شرکت در کلاس‌هاى آموزشى خود مى‌باشد.

۵) محیط اکثر قریب به اتفاق کافى نت‌ها آلوده است، شاید اوایل کار بهره بردارى به صورت مفید و سالم انجام شود ولى در اثر تکرار و حضور مستمر زمینه‌هاى انحراف پیدا مى‌شود. لذا در این گونه موارد ضمن اینکه فرزندتان را از مشورتهاى خود بهره مند مى‌سازید گه گاهى نیز به صورت دوستانه نه پلیسى او را همراهى کنید.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours