اظهار نظرهای مسئولان در مورد بندهایی از لایحه حمایت از خانواده ادامه دارد

30 آذر 1388

سرپرست موقت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری: قوانین جمهوری اسلامی نسبت به ازدواج دوباره مردان سخت‌گیرانه عمل کرده است

ایلنا: سرپرست موقت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه باید در تصویب قوانین به مبنای اسلامی آنها توجه داشت، گفت: بر اساس قوانین اسلامی ازدواج مجدد مردان در صورت رعایت عدالت آزاد است اما بر اساس قوانین جمهوری اسلامی در رابطه با ازدواج مجدد مردان سخت‌گیرانه عمل شده است.

زهرا سجادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با ماده 23 لایحه حمایت از خانواده گفت: در سال گذشته بحث‌های زیادی در رابطه با این ماده جنجال‌برانگیز به وجود آمد که نتیجه آن حذف ماده 23 از لایحه حمایت از خانواده بود، اکنون نیز مجلس دوباره با جدیت تمام در حال پیگیری این ماده است.

سرپرست موقت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه قوانین و لوایحی که تصویب می‌شوند باید مبنای اسلامی داشته باشند، گفت:‌اگر قوانین تصویب شده مبنای اسلامی داشته باشند و در آنها دستورات شرع مقدس اسلام رعایت شده باشد دیگر نباید بحث‌های اجتماعی حول‌ و حوش آن شکل بگیرد.

او سپس با بیان اینکه اسلام به زن‌ها و مردهای جوان اجازه نمی‌دهد که مجرد باقی بمانند تصریح کرد: جامعه ما شرایط خاصی دارد و بعد از جنگ تحمیلی برخی از زن‌ها و مردهای جوان همسران خود را از دست داده‌اند و بر اساس حکم اسلام مجرد باقی ماندن آنها صلاح نیست بنابراین باید ازدواج کنند اما از آن طرف برای مردانی که می‌خواهند با وجود داشتن همسر زن دیگری اختیار کنند شرط گذاشته شده است.

سجادی با بیان اینکه شروطی که اسلام گذاشته است، باید جدی گرفته شود، گفت: اسلام به مردانی که قصد ازدواج مجدد دارند گفته است که اگر می‌ترسید نتوانید عدالت را در بین زنان خود رعایت کنید به یکی اکتفا کنید. اما در هیچ کجای قرآن گفته نشده که برای ازدواج مردان رضایت همسر اول ضروری است.

او توضیح داد: با وجود اینکه رضایت همسر اول برای ازدواج مجدد مردان در هیچ کجای قرآن آورده نشده است، اما قوانین جمهوری اسلامی نسبت به ازدواج دوباره مردان سخت‌گیرانه عمل کرده است و اختیار کردن همسر دوم برای مردان را محدود کرده است که البته این خلاف شرع اسلام است.

فرزند حاصل از ازدواج موقت هم ارث می‌برد

فارس:عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه ازدواج‌ موقت در صورت تولد فرزند‌ باید ثبت قانونی شود، گفت: فرزند حاصل از ازدواج موقت هم ارث می‌برد.

سید مصطفی طباطبایی‌نژاد در گفت: مسائل مربوط به ازدواج موقت موجود در لایحه حمایت از خانواده در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مورد بررسی قرار گرفت و با رأی نمایندگان مقرر شد که ازدواج‌ موقت در صورت تولد فرزند‌، ثبت قانونی شود.

وی اضافه کرد: یکی از دلایل این ثبت،‌ احراز هویت طفل است چرا که بسیاری از مردها بعد از مدتی همسر موقت و فرزند خود را رها می‌کنند.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اظهار داشت: با ثبت قانونی ازدواج موقت،‌ فرزند حاصل از این ازدواج علاوه بر داشتن هویت و شناسنامه می‌تواند از پدر خود هم ارث ببرد.

طباطبایی‌نژاد با اشاره به اینکه لایحه حمایت از خانواده دارای بندهای متعددی بوده که بررسی این بندها زمانبر است، گفت: تصویب بندهای مختلف لایحه حمایت از خانواده در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در دست بررسی است.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours