ایلنا: عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی معتقد است که زنان نباید به مهریه به عنوان تضمینی برای زندگی مشترک نگاه کنند چون مهریه «صداق» است نه «تضمین». او می گوید وقتی مهریههای بالا باعث به زندان افتادن بساری از جوانان میشود و مشکلات و معضلات اجتماعی زیادی ایجاد کرده است، حاکمیت حق دارد که در زمینه تعدیل مهریه وارد عمل شود . اخوان بیطرف پیشنهاد کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی را راه حل مناسبی را حل مشکل مهریههای بالا در کشور میداند.
نیره اخوان بیطرف در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از جوانان به خاطر مهریههای بالا در زندان هستند بنابراین کمیسیون حقوقی و قضایی برای حل این معضل اجتماعی پیشنهاد کرده است که مهریه به دو بخش متعارف و نامتعارف تقسیم شود.
او توضیح داد: تقسیم مهریه به دو بخش متعارف و نامتعارف به معنای آن نیست که دختر و پسری که قصد ازدواج دارند باید حتما مهریهای به اندازه متعارف تعیین کنند بلکه طرفین ازدواج این آزادی را دارند که به هر میزانی که تمایل دارند مهریه تعیین کنند اما در صورتی که قرار باشد زن مهریه خود را از مرد طلب کند، در صورتی که به دادگاه ثابت شود که مرد توانایی پرداخت مهریه را ندارد، فقط باید به میزان مهریه متعارف به همسر خود پرداخت کند و به خاطر پرداخت نکردن بقیه مهریه، مرد به زندان نمیرود.
اخوان بیطرف اضافه کرد: البته اگر مرد توانایی مالی کافی داشته باشد، دادگاه او را مجبور میکند که مهریه را به طور کامل به همسر خود پرداخت کند حتی اگر از میزان مهریه متعارف بالاتر باشد.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سئوال که برای مرد که پنهان کردن داراییها از دادگاه چندان مشکل نیست و هزار راه وجود دارد تا مرد توان مالی خود را پایینتر از حد ممکن نشان دهد، گفت: در هنگام تصویب قانون فرض براین است که مرد قصد کلک زدن و ایجاد مشکل برای طرف مقابل خود را ندارد.
او گفت: در حال حاضر برخی از دختران مهریههای بسیار بالایی برای ازدواج در نظر میگیرند در حالی که قرار دادن چنین مهریههایی صحیح نیست و معمولا مرد هم چون تصورش این است که «مهریه را کی داده، کی گرفته» مهریه را میپذیرد و با این اشتباه دختر و پسر، اساس یک زندگی نابود میشود.
اخوان بیطرف تصریح کرد: زن نباید گمان کند که مهریه یک تضمین برای زندگی خانوادگی او است، او باید به این نکته توجه داشته باشد که مهریه «صداق» است یعنی نشانه صداقت مرد به اوست و اگر مهریه از جایگاه اصلی خود خارج شود دیگر مبنایی برای صداقت و دوست داشتن نیست و نوعی کلاه گذاشتن سر طرف مقابل است.
این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی گفت: وقتی مهریه میتواند این همه مشکل جدی در جامعه ایجاد کند دولت وظیفه دارد که وارد عمل شود. وقتی مهریه تبدیل به مستمسکی برای به زندان افتادن جوانان میشود، وقتی مهریههای بالا بسیاری از جوانان را از کار بیکار کرده و آبرو و حیثیت آنها را از بین برده است و مبنایی برای استحکام زندگی نیست حاکمیت اجازه دارد که برای حل این مشکل ورود پیدا کند و این معضل اجتماعی را حل کند.
+ There are no comments
Add yours