درخواست آزادی نسرین ستوده از سوی انجمن جهانی قلم / بیانیه انجمن حامیان حقوق بشر در اصفهان درباره احکام نسرین ستوده و محمد سیف زاده

24 دی 1389

انجمن جهانی قلم خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط نسرین ستوده گردید

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: انجمن جهانی قلم با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن حکم زندان نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر حکم صادره برای خانم ستوده را تنها به خاطر فعالیت های مسالمت آمیز وی عنوان کرد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، پن بین الملل روز چهارشنبه صدور حکم یازده سال زندان و بیست سال محرومیت از وکالت و خروج از کشور برای نسرین ستوده را در نوزدهم دی ماه سال جاری محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط نسرین ستوده گردید.

در بیانیه این سازمان آمده است که پن بین الملل معتقد است که این نویسنده برجسته، روزنامه نگار و وکیل دادگستری تنها به علت فعالیت های مسالمت آمیزش در جهت استفاده از حق آزادی بیان که در ماده ۱۹ میثاق بین الملی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز از شرکای آن می باشد تصریح گردیده محکوم شده است.

طبق ماده نوزدهم میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی «هیچکس را نمی توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت و اخافه قرار داد» و «هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می باشد.»

نسرین ستوده وکیل برجسته دادگستری و فعال حقوق بشر روز سیزدهم شهریورماه سال جاری بازداشت و پس از ماه ها بازداشت در سلول های انفرادی زندان اوین، نهایتا نوزدهم دی ماه سال جاری و در حکمی سنگین و ناعادلانه توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل یازده سال زندان و ۲۰ سال محرومیت از حرفه وکالت و همچنین ۲۰ سال محرومیت خروج از کشور محکوم گردید.

بنا بر حکم صادره شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب، خانم ستوده به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال، برای اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به پنج سال و همچنین اتهام «عدم رعایت حجاب اسلامی در فیلم سخنرانی» به پنج سال زندان محکوم گردیده است.

طی روزهای اخیر و پس از صدور حکم غیرمنتظره یازده سال زندان نسرین ستوده، بسیاری از سازمان های بین المللی حقوق بشر از جمله سازمان عفو بین الملل، گزارشگران بدون مرز، فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه و همچنین دولت های خارجی صدور این حکم ناعادلانه را به شدت محکوم کرده و خواستار برگزاری دادگاهی عادلانه و آزادی فوری و بی قید و شرط این وکیل دربند گردیدند.

بیانیه انجمن حامیان حقوق بشر در اصفهان درباره احکام نسرین ستوده و محمد سیف زاده

ادوار- انجمن حامیان حقوق بشر در اصفهان، در ارتباط با صدور احکام نسرین ستوده و محمد سیف زاده اقدام به صدور بیانیه ی کردند.

متن این بیانیه به نقل از وب سایت این انجمن، شرح زیر می‌باشد:

محاکمه و صدور احکام سنگین زندان ، ممنوعیت شغلی و ممانعت از خروج و ورود به کشور برای وکلای سر شناس مانند محمد سیف زاده و نسرین ستوده نشان از عدم توجه به حقوق و آزادی های عمومی مندرج در قانون اساسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق مدنی سیاسی سازمان ملل متحد است .

احکام صادره ای مانند ممنوعیت از شغل وکالت و خروج از کشور در ذات خود مخالف آزادی های عمومی مندرج در اعلامیه جهانی حقوق بشر ( ماده 13 ) است . این در حالی است که به نظر می رسد با وجود لزوم رعایت معیارهای حقوق بشری در محاکمات جزایی ، در مورد برخی از متهمان و محکومان این معیارها به درستی اجرا نگردیده است .محدود بودن مدت بازداشت پیش از محاکمه و حق محاکمه بدون تاخیر که در قسمت سوم بند 3 ماده 14 میثاق به وضوح به آن اشاره نموده است و مقرر داشته که شخص متهم به ارتکاب جرم باید بدون تاخیر مورد محاکمه قرار بگیرد که گاها بازداشت های بیش از 3 ماه قبل از محاکمه نشان عدم توجه به این بند از میثاق می باشد . دسترسی آزادانه به وکیل و علنی بودن محاکمه و رعایت پیش فرض برائت پیش از محاکمه و در حین آن از بدیهی ترین حقوق افراد در جامعه محسوب می گردد که هم در قانون اساسی و هم در بند 1 ماده 11 اعلامیه جهانی بدان اشاره شده است و این قوانین و اعلامیه ها و به خصوص اعلامیه جهانی حقوق بشر مشتمل بر معیارهای فرا زمانی و مکانی می باشد که ریشه در فطرت انسان دارد و به همین دلیل باید مداخله عناصری چون اوضاع و احوال خاص جوامع معین و زمان و مکان را در آنها ممنوع شمرد . در همین راستا انجمن حامیان حقوق بشر ضمن محکوم نمودن احکام سنگین نسرین ستوده ، محمد سیف زاده و دیگر فعالان مدنی و اجتماعی رعایت تمام معیار های قانونی و حقوق بشری را در مورد محاکمات و اجرای احکام خواستار بوده و خواهان تجدید نظر در احکام صادره در مورد وکلا و فعالان اجتماعی و فرهنگی است .

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours