در سایت ببینید: [ایسنا->http://www.isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1150011&Lang=P]
عصر روز گذشته (29 خرداد) سیویکمین سالروز درگذشت دکترعلی شریعتی در حسینیهی ارشاد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که به مدت بیش از چهار ساعت به طول انجامید، و در کنار آن نمایشگاه تمبر موضوعی نیز برپا شد، در ابتدا بخشهایی از سخنرانی دکتر علی شریعتی با عنوان «سورهی روم؛ پیام امید به روشنفکر مسئول» پخش شد.
سپس ناصر میناچی – مدیر حسینیهی ارشاد – در سخنانی گفت: فقط میخواهم پاسخی به حرفهای دکتر سروش که گاهی با حرفهایش مرا به حرف میآورد، بدهم. ایشان دربارهی شریعتی گفته است که شریعتی در آثارش بسیار کم و ضعیف به قرآن و نهجالبلاغه توجه کرده است، و این سخن در حالی است که در آثار شریعتی بسیار فراوان به آیات قرآن استناد شده و در این میان میتوان به تفسیر زیبایی که بر نهجالبلاغه نوشته است هم ارجاع داد که همه را در دست داریم. پس نمیتوانیم بگوییم در قرآن و نهج البلاغه وارد نبوده و به آنها توجه نمیکرده است. همین تفسیر سورهی روم خود دلیل بزرگی است و امیدوارم آقای سروش که فرد دانشمندی است مقداری دربارهی شریعتی بیشتر لطف کنند و احساسات را جریحهدار نکنند.
در ادامه مهرناز خراسانچی – مسئول کتابخانهی حسینیهی ارشاد هم در سخنانی اظهار داشت: در سال 83 که مسئولیت کتابخانهی حسینیه، برعهدهام گذاشته شد، فکر کردم که چطور میتوان در قالب این کتابخانه، نام بزرگ شریعتی را حفظ کرد. که با همت دکتر میناچی فعالیتی توام با تلاش علمی، هدفمند و مطابق با دانش روز را ادامه دادیم.
وی ادامه داد: بعد از جلسات ماهانه در حسینیه به فکر انتشار تمبردکترعلی شریعتی افتادیم؛ تمبری که در نگاه اول مینیاتوری از فرهنگ و هویت بود و گویای اهمیت یک رویداد خاص برای مردم. و در درجهی دوم تبیین شخصیت شریعتی برای نسلهای آینده باشد. به دنبال این طرح تصمیم گرفتیم نمایشگاهی از تمبرهای مشاهیر سیاسی را هم که متاثر از شریعتی بودهاند، برگزار کنیم. همچنین پاکت نمادینی درست کردیم که روی این پاکت را صاحب نظرانی که شریعتی را می شناختند، امضا کنند که در مراسم حاضر به نمایش گذاشته شدهاند. شریعتی زنده و در جریان بوده و هست و خواهد بود.
پروین بختیارنژاد – فعال امور زنان – نیز در سخنانی با موضوع «نواندیشی دینی و مسائل امروز زنان» توضیح داد: 29 خرداد هر سال نه مراسمی در بزرگداشت یک متفکر، بلکه میعاد پرسشگری است که یکی از درسهای بزرگ شریعتی به شاگردانش است.
او با اشاره به وضعیت روبه رشد زنان در امور مختلف در اجتماع، گفت: امروز زنان در عرصههای مطبوعات آزاد و مستقل، احزاب سیاسی، فرهنگی، سینما، ورزش، ادبیات، پژوهش و دانشگاهی درخشیدهاند و در این عرصهها نقش کلیدی دارند. اگرچه سهم زنان از بخش مدیریت دولتی از سه درصد هم کمتر است، اما همین بس که شتاب زنان در عرصههای اجتماعی جدی گرفته شده است. شریعتی از معدود افرادی بود که زن را از حاشیه به متن آورد. فاطمه (س)، زینب (س)، سمیه و سایر زنان بزرگ، از جمله زنانی هستند که شریعتی مصرانه و با منطق قصد دارد آنها را سرمشق زن ایرانی معرفی کند.
او سپس به ارائهی گزارشها و آمارهایی دربارهی وضعیت زنان در سراسر جهان و ایران
+ There are no comments
Add yours