گزارش سایت جرس از دومین گردهمایی سبز فعالان جنبش زنان
جرس: زهرا رهنورد که در نشست همگرایی سبز گروههای مختلف زنان حاضر شده بود به ضرورت پیگیری مطالبات زنان اشاره و تاکید کرد:«پروژه ناتمام دموکراسی در ایران باید با حضور قوی و همه جانبه زنان پیگیری شود.
رهنورد در دومین گردهمایی طیف های مختلف زنان افزود:« خیلی خوشحالم که در چنین جمعی هستیم و خوشحالم از اینکه در این فرصت گروههای مختلف زنان از طیفهای مختلف را گردهم می بینم. شاید در طول این سه دهه زنان فرصت با هم بودن را از دست داده اند و اتفاقا به همین خاطر خیلی هم ضربه خورده اند چرا که اگر ما زنان با هم بودیم نه عرصه حقوق زنان و نه قلمرو دموکراسی خواهی تا این حد آسیب می دید. مطمئن هستم که اگربیشتر با هم بودیم کمتر ضربه میخوردیم . حالا ممکن است بگویند اگر شما زنان با هم بودید حقوق زنان ضربه نمی خورد و دیگر چه ربطی به دموکراسی خواهی پیدا می کند؟ اما من به شخصه زنان را پیشرو تاریخ و رخدادهای تاثیرگذار و سرنوشت ساز می دانم. تا آنجایی که به رشته ام مربوط می شود و به خاطر می آورم این زنان بوده اند که سفالگرهای اولیه، پارچه باف های اولیه، صنعت گران اولیه و شیشه کاران و مادران نخست بوده اند و نه شکارچیان اولیه. زنان همیشه دستی در تولید داشته اند و غالبا پیشرو کار و اندیشه بودند.»
بر اساس این گزارش که در اختبار جرس قرار گرفت ،رهنورد همچنین تاکید کرد:« سی سال فقدان شبکه روابط بین زنان ضربه های زیادی را به بدنه فعالیت آنها وارد کرده و از سوی دیگر نبود و فقدان حضور زنان در رخدادهای تاریخی موجب شده تا روند جریان دموکراسی خواهی و و حقوق بشر در ایران لطمه زیادی ببیند.»
او همچنین به حضور زنان در جنبش سبز و در کنار دیگر جنبشهای اجتماعی از جمله معلمان، کارگران و دیگر فعالان حوزه های مدنی اشاره کرد و گفت:« امیدواریم که در جنبش سبز در کنار حضور معلمان سبز ورزشکاران، کارگران این حضور فعال زنان بتواند مثمر ثمر باشد.»
رهنورد همچنین آرمان را به دو دسته عمومی و خصوصی تقسیم کرد و آرمان های ملی را آن بخشی از آرمان ها دانست که طبقه،قشر و جنسیت نمی شناسد و از تمامی گروه ها و طبقات اجتماعی برای تحقق آن آرمان ها بسیج می شوند و در طرف دیگر آرمانهای خصوصی قرار دارند که در آن بحش میتوان به خواستههای مغفول زنان پرداخت و تاریخ نشان داده که هر وقت حقوق زنان تامین نشده و به شکلی نسبت به آن تبعیض شده چرا که همیشه وقتی به تاریخ نگاه می کنم هر جا که حقوق زنان دیده نشده آن جامعه به آزادی و دموکراسی و پایداری نرسیده است.»
او تاکید کرد:«پروژه ناتمام دموکراسی در ایران باید با حضور قوی و همه جانبه زنان پیگیری شود.همه ما باید بتوانیم آن پروژه ناتمام را به پایان برسانیم .اینجا دیگر بحث زنان و حقوق از دست رفته آنها مطرح می شود نه به خاطر اینکه زنان بر انقلاب حقی دارند. بیشتر به آن خاطر که هر فرد آزاد و آزاده ای باید در پی احقاق حقوقی باشد که به نوعی جامعه و شرایط آن را از او دریغ کرده است.»
به گفته وی، حرکت های زنان غالبا با جریان وفق و مدارا هم آواز است و به همین خاطر حق زنان است که به مطالبات شان برسند .زن به عنوان نماد لطف و زیبایی ظاهر میشود و وفق و مدارای او دو روی شخصیت زن را نشان می دهد. اما زنان در همان حال که به وفق و مدارا باور دارند به شدت و با پیگیری به دنبال رسیدن به حقوق خود هستند. زن اگرچه در نگاه عمومی جامعه شاید همان زن لطیف وشاعرانه خوب و مادر خوب و گاهی هم با صفت کلفت خانه یاد شود اما نکته قابل توجه در شخصیت زن ، همه بعدی بودن شخصیت او است و اینکه با قدرت به سمت تامین خواسته های خود پیش می تازد. چنانچه میبینیم مادران صلح امروز علاوه بر دفاع از حقوق زنان حتی به دنبال مبارزه با تحریم علیه ایران است و در قالب سازمانی غیردولتی شخصیت های جهان را طرف حساب خود می داند.»
رهنورد در ادامه صحبت هایش همچنین به سوگیری جامعه نسبت به لفظ فمنیسم اشاره کرد و گفت:« فکر می کنم همه ما به نوعی فمنیست هستیم اما می بینیم که فمنیسم در جامعه ما بد فهمیده می شود . حرکتهای فمنیستی حرکت های خشنی نیست بلکه فمنیسم حرکت وفق و مدارا است و می خواهد بخشی از جمعیت بشری رنج مانند سابق نبرد و اگر اینچنین رویکردی دنبال شود به نفع همه افراد جامعه است و قطعا مردها هم در کنار زنان برابر خوشبخت تر می شوند.»
او همچنین تولید انگاره های مردسالارانه از سوی خود زنان را از دیگر واقعیت های دانست که جنبش زنان با آن مواجه است و باید برای کاهش و کمرنگ کردن نشانه های آن در میان زنان اقدامی مثبت انجام دهد چرا که متاسفانه در نتیجه تربیت های کلیشه ای و سنت محور بسیاری از گرایش های مردسالاری از تربیت زنها نشو و نما می گیرد .»
او تاکید کرد:«گرایش حقوق زن جزو گرایش های وفق و مدارا است و قطعا برای خانواده سعادت آفرین میشود وجامعه ای که تبعیض خواهی از او رخت بر بندد جامعه ای پویا و سعادتمند و رو به پیشرفت خواهد شد.»
او در پایان به ایستادگی بر سر پیمان تغییر خواهی اشاره کرد و گفت:« در هر صورت ما ایستادهایم. همه با هم هستیم . همانطور که همه سبزیها هر سال پربار تر از زمین نشات میگیرند و هیچ دانهای نیست که به زمین فرو برود و بی حاصل باشد، مانند ندا و سهراب و دیگر شهدای جنبش سبز. مولانا هم فرموده اند که ” کدام دانه فرورفت در زمین که نرست چرا به دانه انسانت این گمان باشد”
دومین گردهمایی طیف های مختلف زنان با حضور شهلا لاهیجی، زهرا رهنورد، مینو مرتاضی، زهره تنکابنی، شهلا اعزازی، فاطمه فرهنگ خواه، نرگس محمدی، نیره توکلی و نسرین ستوده و نیز تنی چند از خانواده های زندانیان سیاسی از جمله شهرزاد کریمان، مادر شیوا نظرآهاری و الهه مجردی، همسر محسن میردامادی و همسر عیسی سحرخیز برگزار شد.
در این گردهمایی فعالان طیف های مختلف جنبش زنان از جمله طاهره طالقانی، فیروزه صابر، فریده ماشینی، فاطمه راکعی، فرزانه روستا، منصوره شجاعی، نوشین احمدی خراسانی، ژیلا بنی یعقوب، فاطمه گوارایی، مهناز محمدی، عالیه مطلب زاده، احترام شادفر، آمنه شیرافکن، فریده غائب، ترانه بنی یعقوب، مهسا امرآبادی، و جمعی از مادران صلح حضور داشتند.
گزارش سایت کانون زنان ایرانی از گردهمایی سبز زنان با حضور طیف های مختلف
کانون زنان ایرانی: جمعی از فعالان جنبش زنان ایران برای دومین بار، گردهمایی سبز خود را با حضور طیف های مختلف زنان و نیز زهرا رهنورد برگزار کردند.
بعد از حوادث انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، این دومین باری است که زنان در یک گردهمایی، حضور و پیوند خود را در جنبش سبز اعلام کردند.
در اولین دیدار که روز هشتم مارس روز جهانی زن برگزار شد؛ زهرا رهنورد میزبان این زنان بود و حالا او میهمان فعالان زن، در خانه ی یکی از مادران صلح شده است.
در این دیدار از تلاش زنان ایرانی در سال گذشته و نیز زنان زندانی از جمله شیوا نظر آهاری، هنگامه شهیدی و بدر السادات مفیدی یاد شد و مادران صلح نیز باز برای داشتن ایرانی به دور از خشونت و تحریم تاکید کردند.
غم ها پشت سر برای دشمن
شهلا لاهیجی ،مدیر انتشارات روشنگران به حوادث تلخ و سخت سال گذشته اشاره ای می کند و در ادامه می گوید:” هرچند به یاد عزیزان از دست رفته هستیم اما دوران مویه کردن تمام شده و باید برای آینده برنامه ریزی کنیم.”
او می گوید:”یکی از مشکلات ما نداشتن تز و برنامه ریزی هدفمند و نظری است که البته مختص جنبش زنان نیست و سایر جریان های روشنفکری ایران نیز دچار آن است.در جریان روشنفکری ایران، حکومت مورد هدف قرار گرفته است و مردم فراموش شده اند.”
او به پیوند خواسته زنان به خواسته های دمکراسی خواهی حضور اشاره ای می کند:”همین که اینجا نشسته ایم نشان می دهد که ارتقای سطح اجتماعی ما به اندازه ای بوده که دولت نمی توانسته بیش از این سرکوبمان کند. زنان باید احقاق حقوق شان را با مسائل دمکراسی خواهی پیوند بزنند.”
او با عبارتی سخنانش را پایان می دهد که با استقبال مواجه می شود:” غم های پشت سر برای دشمن و شادی پیش رو برای ما”
ما ایستاده ایم و همه با هم هستیم
“ثمر آزادی ،دمکراسی و قانون گرایی را خواهیم دید” زهرا رهنورد ،استاد دانشگاه پس از اشاره ای کوتاه به آنچه در سال گذشته بر ایران رفته؛ این جمله را می گوید و باز هم تاکید می کند که “در این راه همه با هم هستیم و ایستاده ایم.”
او معتقد است نداها و سهراب ها و جوانانی که جان شان را در راه جنبش سبز داده اند، همیشه بارور هستند و هیچ دانه ای نیست که بر زمین فرو برود و دوباره رشد نکند.
او با یادآوری این نکته که جنبش زنان ایران یکی از جنبش های سازنده جنبش سبز بوده، از ویژگی وفق و مدارا در زنان سخن می گوید ویژگی هایی که می تواند منجر به خوشبختی خود زنان،مردان ،خانواده و در نهایت جامعه شود.
تلاش دختران شجاع مایه غرور هستند
تلاش و استقامت زنان و دختران شجاع در زندان و یا بیرون از زندان، مایه غرور است. شهلا اعزازی استاد دانشگاه از تلاش زن ایرانی در سال های اخیر می گوید:” به زنان امکاناتی داده نشد و به آنها تلقین شد که ضعیف تر از مردان هستند. چگونه است که با وجود این فشارها زنان هنوز استقامت و تلاش می کنند؟ “
سهمیه بندی جنسیتی ،برداشتن رشته مطالعات زنان و اخراج اساتید این رشته از جمله محدودیت هایی است که اعزازی به آن ها اشاره می کند و در نهایت خوشحال است که علی رغم همه این فشارها دختران و زنان برای کسب مطالباتشان تلاش می کنند.
شیوا،سمبل شجاعت و استقامت
شیوا نظر آهاری دختر جوانی است که سال گذشته در حوادث پس از انتخابات دو بار دستگیر شد. او در دومین بار دستگیری اش ،ماهها در سلول انفرادی بوده است و با وجود همه سختی ها هنوز بر مواضع حقوق بشری خود ایستاده است. از این رو در جمع دیروز به عنوان دختر شجاع زندانی از او یاد شد.
شهرزاد کریمان مادر شیوا از ملاقاتش با دادستانی می گوید :” دادستان رو به من گفته که چرا به شیوا دختر شجاع و مقاوم می گویند و من در جواب گفتم شما او را از زندان بیرون کنید تا به او این ویژگی ها را نسبت ندهند. و دادستان در جواب گفت که شیوا هنوز متنبه نشده است و حاضر نیست به کارشناسان وزارت اطلاعات پاسخ بدهد بنابراین بهتر است در خدمتش باشیم.”
به گفته مادر شیوا ، او در حال حاضر در بند 209 در سلولی با هنگامه شهیدی ،روزنامه نگار نگهداری می شود و بازجوی شیوا او را به بند عمومی نمی فرستد چرا که می داند اگر پای شیوا به این بند باز شود فعالیت های حقوق بشری اش را همان جا آغاز می کند.
در این جلسه بسیاری از مادران صلح نیز حضور داشتند.مادرانی که در سال گذشته برای برقراری صلح تلاش کردند و بیزاری شان از خشونت را اعلام کردند. یکی از اعضای مادران صلح درباره چگونگی پیدایش مادارن صلح می گوید:”مادران صلح در سال 86 تشکیل شد و خواسته اش ایرانی به دور از تشنج و خشونت و ایرانی آباد است. بر همین اساس در یک سال گذشته فعالیت خود را در مبارزه با خشونت و دیدار از خانواده های آسیب دیده جنبش سبز متمرکز کردند.”
+ There are no comments
Add yours