معصومه ابتکار: ائتلاف زنان اصلاح طلب تلاش می کند علاوه بر پیگیری لایحه حمایت از خانواده به دیگر مسائل زنان بپردازد

3 مهر 1389

جـــرس: عضواصلاح طلب شورای شهر تهران، معتقد است که “تمرکز اخبار و مطالب منتشر شده در زمینه لایحه حمایت از خانواده، نباید ما را از دیگر مسائل و مشکلات روز زنان در جامعه ایران بازدارد.”

معصومه ابتکار از اعضای کمیته زنان اصلاح طلب، درزمینه لایحه حمایت از خانواده که این روزها در صدر اخبار روز اجتماعی ایران قرار گرفته و مفهومی آشنا برای شهروندان ایرانی شده، می گوید “به هر صورت موضوع لایحه حمایت از خانواده چه بخواهیم و چه نخواهیم در اولویت امور قرار گرفته چرا که واقعیت تلخ ملموسی است که بخش عمده ای جمعیت ایران از تبعات ناشی از آن متضرر خواهند شد.”

سه سالی می شود که نهادهای دولتی و غیردولتی ایران هر کدام به شکلی مشغول پیگیری وضعیت لایحه حمایت از خانواده هستند. لایحه ای که تصویب آن هراس و ترسی در دل زنان ایرانی به راه انداخته و چه بخواهند و چه نخواهند چند سالی می شود که وقت و هزینه شان را در این زمینه مصرف می کنند.

بر اساس این گزارش، سه سالی می شود که روزانه بیش از 50 تیتر درباره موضوع چندهمسری و لایحه حمایت از خانواده و به تازگی نیز ازدواج موقت روی سایت ها می رود. بی آنکه کسی از مسئولان و نمایندگان ومجلس درباره دیگر بندها و مواد لایحه سوال و پرسشی مطرح کند.

گزارش مذکور همچنین خاطرنشان می سازد که این روزها چه زنان اصلاح طلب ، چه زنان اصولگرا و چه زنان فعال در سایر حوزه ها، تنها به نکات محدودی از لایحه حمایت از خانواده بسنده کرده اند.

معصومه ابتکار در این میان به چندهمسری و ازدواج موقت به عنوان گوشه های تاریک این لایحه اشاره دارد و می گوید: “ای کاش به جای تنگ نظری ها و تبعیض هایی اینچنین دست کم مسئولان و نمایندگان مجلس در لایحه جدید حمایت از خانواده گامی رو به جلو در مسائل زنان بر می داشتند نه اینکه تمامی قدم ها را به پشت سر بردارند و از اندک دستاوردها و حقوق فعلی زنان نیز فاصله بسیاری بگیرند.”

سکوت مسئولان درباره خشونت علیه زنان

لازم به ذکر است لایحه حمایت از خانواده در شرایطی مطرح می شود که کمتر کسی این روزها از مسئولان و دولتمردان درباره حذف صفحات مربوط به خشونت علیه زنان صحبت می کند.

در برنامه توسعه چهارم بندهای متعددی به الزام دولت برای برخورد به مسائل مربوط به خشونت علیه زنان مرتبط می شد. تمامی این بندها که ماحصل تلاش گروهی از استادان جامعه شناسی و روانشناسی دانشگاه تهران بود به فراموشی سپرده شد تا این روزها تنها مبحث مورد توجه مسئولان و فعالان اجتماعی و دولتمردان حذف ماده 23 و 22 از لایحه حمایت از خانواد باشد.

مرکز امور زنان و ریاست جمهوری در دوران اصلاحات، تحقیقی در باره خشونت علیه زنان انجام داد که بر اساس نتایج آن ۶۶ درصد زنان ایرانی دست کم یک بار در دوران زندگی مشترک شان مورد خشونت قرا گرفته‌اند.
همچنین سازمان بهزیستی در سال 84 نیز اعلام کرد که تنها در طی شش ماه، هشت هزار مورد خشونت خانگی علیه زنان گزارش شده است.

یعنی به‌طور متوسط روزانه حدود ۴۴ مورد خشونت به ‌اطلاع مسئولان می‌رسد، درحالی که بسیاری از موارد دیگر ممکن است هیچ‌ وقت به نهادهای رسمی گزارش نشود.

ائتلاف به دنبال پیگیری مسائل روز زنان است

این گزارش همچنین متذکر این نکته می شود که ازدواج موقت نیز در خلال برنامه های تبلیغاتی لایحه حمایت از خانواده بود؛ که بعد از سال ها از کوچه پس کوچه های خبری به در آمد و این روزها به راحتی در خیابان های شهر تهران تبلیغ می شود.
موضوعی که شاید تا چند سال پیش کسی به خود جرات نمی داد تا درباره این موضوع در مجامع عمومی سخن بگوید.

معصومه ابتکار در این زمینه خاطرنشان می کند “ائتلاف زنان اصلاح طلب در میان تمامی این امور بر آن است تا علاوه بر پیگیری لایحه حمایت از خانواده که ضرورت آن این روزها احساس می شود به دیگر مسائل زنان نیز بپردازد. مسائلی از جمله بومی گزینی جنسیتی، بیکاری چشمگیر در زنان طی سال های گذشته، خشونت علیه زنان و دیگر مسائل حقوقی که در سایه لایحه حمایت از خانواده نادیده گرفته شده است.”

حق طلاق و حضانت از دیگر مباحثی است که فقدان پرداختن به آن سطح آسیب ها در حوزه زنان را افزایش داده است.

“تجاوز به عنف” و “خشونت های جنسی” علیه زنان در کوچه و خیابان های شهر و دیگر در عرصه های عمومی سرانجام با پیشنهادی نیروهای نظامی بر ترویج ازدواج موقت در جامعه برای جلوگیری از فساد فیصله می یابد تا آسان ترین روش ها برای حل پیچیده ترین و مشکل ترین امور برگزیده شود.

افسردگی در میان زنان به دنبال وضعیت بد اقتصادی جامعه و همچنین نواقص قانونی و حقوقی به طور چشمگیری در حال افزایش است اما این مسائل و صدها عنوان و مشکل دیگر در حوزه زنان نه امکان طرح مسئله در روزنامه ها و رسانه ها را دارد و نه دیگر پرداختن به لایحه حمایت از خانواده به فعالان حوزه زنان اجازه می دهد که نیم نگاهی نیز به این گروه از مشکلات زنان داشته باشند.

مطالب مرتبط

+ There are no comments

Add yours